AMS OSIGURANJE A.D.O.

U Kuševcu održan Evrpski šampionat u Moto Kross-u

Posle kvalifikacionih treninga u subotu, u nedelju, 24. juna 2018. godine, ljubitelji dvotočkaša  imali su priliku da na stazi “Gajić” u Globarima, u blizini Kruševca, prisustvuju Evropskom šampionatu u disciplini Moto Kross. Organizatori ove manifestacije bili su Moto savez Srbije (MSS), Auto moto savez Srbije (AMSS) i klub ''Gajić'' iz Kruševca, uz podršku Skupštine grada Kruševca, AMS Osiguranja a.d.o. i Ministarstva omladine i sporta, koji su uspeli da opravdaju poverenje i uspešno sprovedu takmičenje, priuštivši mnogobrojnim gledaocima pravi moto spektakl, sa čak 117 takmičara iz 13 zemalja. Pored domaćih takmičara, tu su još i takmičari iz Rusije, Ukrajine, Grčke, Turske, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Češke, Izraela, Crne Gore i BiH.

Na ceremoniji otvaranja prisutne su pozdravili Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, koja je izrazila zadovoljstvo što je sportski događaj ovog nivoa  i ove godine održan upravo u Kruševcu, gradu u kome je organizovanje ovakvih sportskih dešavanja postalo tradicija.''Svim takmičarima bih poželela uspešne rezulatate i da bezbedno stignu na cilj.''. Generalni sekretar Moto saveza Srbije Božidar Mihailović, se zahvalio Gradu Kruševcu na podršci u organizovanju Evropskog šampionata 6 godinu za redom.“Naglasio bih da je ovo najprestižnije takmičenje u moto sportu, koje smo zajedničkim naporima uspeli da organizujemo i dovedemo na nivo Evropskog šampionata. Želimo da ovo takmičenje uz nastavak zajedničke saradnje sa klubom ''Gajić'' i gradom Kruševcem preraste u Svetski šampionat, koje će predstavljati najveći praznik u moto sportu''.

Svrstana među tri najbolje u Evropi, staza na kojoj se vozila trka, duga je 1.850 metara, sa 12 skakaonica,  i predstavlja spektakularan prizor, kako za takmičare, tako i za posetioce, kojih je, prema proceni delegata FIM Evrope, bilo više od 2000.  Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, koja je uživala u umeću takmičara, koji su u fer i sportskoj borbi pokazali svu lepotu moto sporta, u Globarima se nije desio nijedan incident i takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi.

Takmičari su se nadametali u klasama MX65, MX85, MX Open, koje se boduju za Evropski šampionat, dok se klase MX65, MX85, MX1, MX2 ujedno boduju i za Balkanski šampionat, a klase MX65, MX85, MX1, MX2, kao i MX-ATV boduju za nacionalni šampionat.   

Najboljima u svojim klasama pehare su dodelili Generalni sekretar MSS Bozidar Mihailović i Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović: U klasi EMX 65 Dino Lončar iz Hrvatske, EMX 85 – Pergel Bence iz Mađarske, dok je u klasi MX Open pobedu odneo Evgeny Mikhaylov iz Rusije. U klasi MX1 prvoplasirani je Adrian Raduta iz Rumunije, u MX2 Ivanov Michael iz Bugarske, u MX2 - Junior Malinov Nikolaji iz Buraske, u MXB Raychev Julian iz Bugarske, u MX3 Todorov Martin iz Bugarske, dok je u MXS pobedu odneo Popescu Ciprian iz Rumunije.

INFO I POMOĆ: 0800 009 009